Autentificare Înregistrare

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Glamour Floors  pune pret pe calitate, fapt pentru care recomanda clientilor sai produsele DLW ARMSTRONG

In viata de zi cu zi, electricitatea statica e inofensiva, cauzand doar ocazional discomfort, dar in medii sensibile poate fi devastatoare deopotriva pentru oameni, produse si echipamente. De aceea, intretinerea adecvata a pardoselilor conductive reprezinta un aspect essential pentru pastrarea calitatilor acestora.

Ce este descarcarea electrostatica?

Atunci cand doua material cu sarcini diferite se apropie sufficient de mult, apare o descarcare electrostatic ce poate cauza distrugerea echipamentelor si aparatelor sensibile. Studiile arata ca aproximativ 50% dintre defectele componentelor electronice se datoreaza descarcarilor electrostatic, procentul crescand la 60% in cazul sistemelor aflate in functiune, fapt ce se traduce in pierderi anuale de ordinal miliardelor de dolari.

Pardoselile conductive au o rezistenta suficient de scazuta pentru a transmite sarcina electrica rapid daca sunt prevazute cu sistem de impamantare ori puse in contact cu un potential scazut.

Pardoselile disipative, daca sunt prevazute cu sistem de impamantare ori puse in contact cu un potential scazut, permit disiparea sarcinii electrice.

Pardoselile antistatice minimalizeaza sarcina generate de contact/separare ori frecare cu un alt material de exemplu talpile pantofilor, rotile. O astfel de pardoseala nu e in mod necesar conductiva sau disipativa .

Masuri preventive: inainte de a aborda subiectul curatarii pardoselilor conductive, trebuie sa ne oprim putin asupra intretinerii lor preventive. Va atragem atentia ca e capital sa opriti murdaria la usa, dat fiind ca 85% din aceasta intra in incaperi pe talpile pantofilor dumneavoastra. Sfatul nostru este sa folositi o bariere de praf eficienta.

Curatarea. Curatenia zilnica e bine sa se rezume la o stergere uscata ori la umed. Totusi, daca e necesara curatarea la ud, utilizati o substanta de curatare neutral. E foarte important sa respectati cu strictete proportia de diluare indicate de producator! Pardoselile murdarite in mica masura trebuie aspirate sis terse la umed pentru indepartarea particulelor solide de murdarie si praful. Pe zonele mai intinse se poate dovedi eficienta o masina combinata cu perii si paduri albe/galbene. Folositi un detergent diluat correct cu pH 7-9. Daca e necesar, curatati zona uscat, folosind paduri albe/galbene la viteza mare. In cazul pardoselilor puternic murdarite, urmati pasii déjà expusi mai sus dar folositi padul rosu, respectiv un detergent cu pH 5-7. Caltiti apoi zona cu apa calda si curatati-o in final uscat, la viteza mare, folosind padul rosu.

Pontul nostru: pardoselile conductive pot fi recunoscute imediat datorita particulelor negre de pe suprafata lor. Acestea sunt de fapt fibre de carbon menite sa transmita sarcina electrica.

Echipa Glamour Floors va ofera atat o gama larga de pardoseli conductive, cat si solutii si echipe pentru intretinerea si curatirea lor.